Искам бебе!


Бебе - кога?

Бебе - кога?

Вече искам бебе

Съвременната млада жена все по-често пристъпва към бременност съзнателно и съвсем планирано. Първо се полагат узилия за кариерно развитие, а личният живот е на заден план. На даден етап се появява правилният човек до нея, а с това - и разговорите за бебе. Междувременно обаче отдавна е надхвърлена 25, дори 30 годишна възраст.

Защо не става?

За съжаление не винаги първоначалните опити за забременяване са успешни. Двойката постепенно започва да се притеснява дали всичко е наред. Защо не става? Какво не е наред? Отношенията между партньорите са напрегнати. Надвиснало е неизказаното чувство за вина. Интимните отношения започват да се асоциират с негативнои емоции.

Не е нужно да си го причинявате. Необходима е консултация при гинеколог. Тук ще обсъдим всичко, което касае зачеването и износването на нормална бременност. Зачеването е сложен биологичен процес. Той зависи пряко от здравословното състояние на двамата партньори.

Каква може да е причината?

Правилната овулация, състоянието на маточната лигавица, проходимостта на маточните тръби, цялостният хормонален баланс са само част от факторите, които трябва подробно да бъдат обследвани. Заедно с това е нужно да се прецени необходимостта от андрологична консултация на партньора. За целта е нужно време, т.к. повечето изследвания зависят от месечния цикъл на жената. Междувременно възрастта на жената напредва и проблемът може да се задълбочи. Това налага навременна консултация. При първото посещение е желателно да присъстват двамата партньори. В кабинета ще се проведе подробен разговор между гинеколога и  двойката, след което ще се извърши гинекологичен преглед и ще се изготви план за поведение.

Какво трябва да се направи?

Ако имате притеснения по отношение на забременяването е препоръчително възможно скоро да се обърнете към гинеколог. Само така ще знаете каква би могла да е причината за неуспешно забременяване. Ще знаете дали има повод за притеснение. Ако е така - ще разберете какво е нужно за неговото преодоляване.