Живеем заедно, а сега – какво?


Консултация с гинеколог преди сватбата – защо е важно?

 

Консултация с гинеколог

Консултация с гинеколог

Едва ли има момиче, което да не е съгласно с факта, че сключването на брак е важна стъпка. Сватбата е един изключителен и много значим момент от живота. Тя е свързана с много емоции, организация, понякога напрежение и непредвидени изненади. Все по-често новото семейство се изгражда от самостоятелни, реализирани и успешни млади хора. За тях всяко нещо се нуждае от задълбочено проучване и прецизно планиране.

От друга страна голяма част от младите двойки практикуват съвместно съжителство без брак. Независимо дали имате брак или не  – съвместното съжителство е свързано с някои въпроси, чиито отговори ще намерите в следващите няколко реда.

Ето няколко полезни момента, с които консултацията при гинеколог преди сватбата или в рамките на съвместно съжителство би улеснила Вашето ежедневие:

 1. Всяка млада жена – омъжена или не, трябва да познава своето тяло

  Това прави консултацията с гинеколог преди сватбата – една добра идея. Често менструалният цикъл не привлича вниманието на младата жена. Разбирането и познаването на менструалния цикъл е полезно за планиране, на датите за сватбеното тържество, медения месец, а в последствие и на бременност.

 2. Предпазване от нежелана бременност 

  Съществуват много и различни методи за контрацепция, но никой от тях не е 100% ефективен. Консултацията с гинеколог ще Ви помогне да подберете най-подходящия за Вас.

 3. Началото на половия живот 

  В съвременния свят рядко началото на полов живот е след официалния брак. Така или иначе понякога той е съпроводен с редица притеснения и разнопосочни проблеми. Разговор с гинеколог със специализиран преглед може да хвърли светлина и да изясни голяма част от тях, за да сте спокойни и уверени в своя интимен живот.

 4. Гинекологичен преглед – консултация с гинеколог

  Всяка жена трябва да има гинекологичен преглед най-малко веднъж годишно, особено след начало на полов живот. Ако все още не сте го направили, задължително си запишете час преди сватбата. Рутинният гинекологичен преглед ще Ви помогне да откриете причината за каквито и да е проблеми с менструалния цикъл. Тук може да споделите всички области на дискомфорт, болка по време на менструация, при полов контакт, в момента между две менструации и др. Квалифицираният специалист може най-пълноценно да Ви посъветва и помогне.

Съвременната млада жена често е добре запозната с темите за менструалния цикъл, както и по отношение на половия живот. Това обаче не изключва наличието на проблеми, множество въпроси и притеснения. Разговор с гинеколог и гинекологичен преглед биха помогнали за преодоляване на редица тревоги, през които младата жена се налага да премине, в рамките на съвместно съжителство с любимия мъж.